Έξυπνη Πόλη (Smart City)

Έξυπνη Πόλη (Smart City)

Ιεράπετρα – Έξυπνη Πόλη. Με την υιοθέτηση εφαρμογών της Τεχνολογίας Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT), μπορούμε να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και προπάντων προσβάσιμο προς τον Πολίτη, ο οποίος θα εξυπηρετεί άμεσα, αξιόπιστα και αποτελεσματικά τις ανάγκες του.

Συστατικά στοιχεία μιας έξυπνης πόλης είναι η Έξυπνη Διακυβέρνηση, το Έξυπνο Περιβάλλον, η Έξυπνη Διαβίωση, η Έξυπνη Οικονομία, η Έξυπνη Κινητικότητα και οι Έξυπνοι Άνθρωποι. Με την υιοθέτηση των νέων αυτών τεχνολογιών, επιτυγχάνεται καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση ανθρωπίνων και φυσικών πόρων, αποτελεσματικότερη διοίκηση του Δήμου και βελτιστοποίηση των υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, ενώ όλα αυτά συμβαίνουν σε «πραγματικό χρόνο»!

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η μείωση του κόστους και της κατανάλωσης των πόρων, η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ Δήμου και Πολιτών και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Έξυπνης Πόλης.

Ομάδα Ανάπτυξης «Έξυπνης Πόλης«, με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά):

  1. Αϊβαλιώτη Άννα
  2. Βιαννιτάκης Μιχάλης
  3. Γιακουμάκη Έφη
  4. Δοργιάκη Έρρικα
  5. Λυραράκης Λευτέρης
  6. Μπριλάκης Φραγκίσκος
  7. Σουργιάδακη Ελπίδα
  8. Περακάκη Αιμιλία (Μπρα)
  9. Χατζάκης Γιώργος του Μιχαήλ
  10. Χουρδάκη Ευαγγελία

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για μια Έξυπνη Ιεράπετρα,μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1556186751260-9dc47075-8947