Ευχαριστήρια Επιστολή

Ευχαριστήρια Επιστολή

Συνδημότισσες και Συνδημότες,

Όλοι εμείς στον Συνδυασμό «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την συμμετοχή σας στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαΐου αλλά και σε εκείνη της 2ας Ιουνίου. Η ψήφος σας αποτελεί την δύναμη μας για να καθορίσουμε το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως όλους όσους μας επέλεξαν για να τους εκπροσωπήσουμε στο νέο δημοτικό συμβούλιο καθώς και όσους μας στήριξαν στην προσπάθεια αυτή και πίστεψαν στο όραμα μας για μια διαφορετική αντίληψη διακυβέρνησης, για έναν καλύτερο Δήμο.

Σας εγγυόμαστε ότι και την επόμενη ημέρα θα είμαστε δίπλα σε όλους τους δημότες της Ιεράπετρας και θα αγωνιστούμε ενωμένοι για το καλό του τόπου μας και την ευημερία όλων!

Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο

Συνάντηση Υποψήφιου Δήμαρχου Αντώνη Πετρά με τον Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας

Συνάντηση Υποψήφιου Δήμαρχου Αντώνη Πετρά με τον Ε.Ε.Σ. Ιεράπετρας

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Μαΐου 2019, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Αντώνης Πετράς, συνοδευόμενος από υποψήφιους   Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», συναντήθηκε με τον Κο Ανδρέα Μαμαντόπουλο, πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, καθώς και με μέλη του Σώματος, στην οποία συζητήθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν το Σώμα.

Η αμέριστη στήριξη μας στο σπουδαίο έργο που επιτελούν οι εθελοντικές ομάδες είναι δεδομένη!

Πολιτική Προστασία & Ασφάλεια

Πολιτική Προστασία & Ασφάλεια

Το έργο της πολιτικής προστασίας για την πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και αποκατάσταση των καταστροφών, συντονίζεται και επιβλέπεται από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, ενώ θα πρέπει να υποστηρίζεται από το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου.

Τα μέτρα Πολιτικής Προστασίας και Ασφάλειας περιλαμβάνουν την αύξηση και αξιοποίηση των κονδυλίων για προμήθεια υλικών και μέσων, την υποστήριξη και αξιοποίηση εθελοντικών ομάδων στο δήμο και τα χωριά, τον καθαρισμό ρεμάτων και επικίνδυνων περιοχών, την εκστρατεία ενημέρωσης στα σχολεία του Δήμου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, περιβάλλοντος και οδικής ασφάλειας καθώς και την κατάρτιση ολοκληρωμένου ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ.

Διεκδικούμε τη στελέχωση των υπαρχουσών αστυνομικών Υπηρεσιών Ιεράπετρας και Μ. Γιαλού, τη λειτουργία του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Κ.Α.Ε) Ιεράπετρας, την επαναλειτουργία του Τμήματος Τροχαίας Ιεράπετρας, την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Εκπαίδευσης Εθελοντικών οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας Νοτίου Ελλάδος, τη διαμόρφωση του κτιρίου των Σφαγείων και μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τη θεσμοθέτηση Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας στο Δήμο μας, με στόχο τη μείωση των οδικών τροχαίων ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς.

Ομάδα Ανάπτυξης της «Πολιτικής Προστασίας & Ασφάλειας», με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά):

 1. Αγγελάκης Γιώργος
 2. Γιανναδάκη Ρίτα
 3. Καραλής Δημήτρης
 4. Λιανάκης Γιώργος
 5. Νταραράς Ηλίας
 6. Πατεράκης Γιώργος
 7. Πετάσης Εμμανουήλ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για την Πολιτική Προστασία & Ασφάλεια μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1556266849094-94f04822-3d1c

Εκδήλωση με θέμα τις νέες τεχνολογίες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαΐου 2019 η εκδήλωση με θέμα: «City Branding – Smart City – Ενεργειακές Κοινότητες – Internet of Things».

Είμαστε μια ομάδα από Νέους Ανθρώπους, με γνώσεις, με όρεξη για δουλειά, με πείσμα να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο.

Όραμά μας να συμβάλλουμε στην μετατροπή του Δήμου μας σε έναν Όμορφο και Σύγχρονο Δήμο, την Ιεράπετρα σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα κάνουν τον τόπο μας ελκυστικό για να ζεις, να εργάζεσαι, να επισκέπτεσαι και να διατυμπανίζουμε με περηφάνια σε όλο τον κόσμο ότι είμαστε Γεραπετρίτες!

Ευχαριστούμε τον Αντώνη Πετρά για την ευκαιρία που μας έδωσε να γνωριστούμε, να συνεργαστούμε, να διαφωνήσουμε, αλλά κυρίως να συνθέσουμε ένα κοινό όραμα για τον Δήμο μας!

Τουρισμός

Τουρισμός

Ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της Ιεράπετρας. Όραμα μας και στόχος μας είναι να καταστήσουμε την περιοχή μας τουριστικό προορισμό ακολουθώντας επιτυχημένες και δοκιμασμένες πρακτικές τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού.

Για την επίτευξη του οράματός μας, είναι πολύ σημαντικό να συνδράμουμε όλοι μαζί οι πολίτες του δήμου, άλλωστε ο τουρισμός τα τελευταία χρόνια λαμβάνει περισσότερο τον χαρακτήρα εμπειρίας – βιώματος για τον επισκέπτη μιας περιοχής και λιγότερο απλώς την παρουσία του σε ένα μέρος με ήλιο και ωραίες παραλίες.

Η ανάπτυξη Agricultural Kiosks για την ανάδειξη και προβολή των τοπικών προϊόντων, ο σχεδιασμός και υλοποίηση σύγχρονων ποδηλατοδρόμων & πεζοδρόμων, η δημιουργία γραφείου Invest in Ierapetra, η κατασκευή ιστοσελίδας τουριστικής προβολής του δήμου και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μας δίνουν η Τεχνολογία Πληροφοριών & Επικοινωνιών (ICT) και το Internet of Things (IoT), είναι μερικές μόνο από τις δράσεις που σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε στον Τουρισμό.    

Ομάδα Ανάπτυξης του «Τουρισμού«, με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά):

 1. Δημογεροντάκης Παντελής
 2. Λυραράκης Λευτέρης
 3. Παλαμιανάκη Δοργιάκη Αλίκη
 4. Παπάζογλου Αικατερίνη
 5. Φανουράκη Άννα
 6. Χατζάκης Γεώργιος του Μιχαήλ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για τον Τουρισμό μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1450696456256-36891f0d-f497

Επίσκεψη σε Ι.Κ.Α. & Νεφρολογικό Κέντρο

Επίσκεψη σε Ι.Κ.Α. & Νεφρολογικό Κέντρο

Την Δευτέρα 20 Μαΐου 2019, ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας Αντώνης Πετράς συνοδευόμενος από υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του Συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», επισκέφθηκαν το νεφρολογικό κέντρο «Άγιος Παντελεήμων», στην Ιεράπετρα, καθώς και το Ι.Κ.Α. – Ε.Φ.Κ.Α. Ιεράπετρας.

Ο εποικοδομητικός διάλογος με τους Φορείς και τις Υπηρεσίες της περιοχής μας, συμβάλλει στην ενδυνάμωση του οράματος μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους συμπολίτες μας.

Εμπόριο & Υπηρεσίες

Εμπόριο & Υπηρεσίες

Οι κλάδοι του εμπορίου και των υπηρεσιών, αποτελούν 2 πολύ σημαντικούς πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας.

Θέση μας και δέσμευσή μας είναι, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του να βρίσκονται πάντα δίπλα στα ζητήματα και τα προβλήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους 2 αυτούς κλάδους, στηρίζοντας προτάσεις και θέσεις που αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία τους και στην περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού, ορισμένες από τις δράσεις που προτείνονται είναι, η επικαιροποίηση και εφαρμογή του Κανονισμού Κοινοχρήστων Χώρων, η δημιουργία επαρκών χώρων στάθμευσης, η εφαρμογή – με διορθωτικές παρεμβάσεις – της κυκλοφοριακής μελέτης, η στήριξη των σχεδίων και των δράσεων τοπικών συλλόγων (Open Mall, ΒΙ.ΠΑ. κλπ.) και φυσικά η υλοποίηση έργων που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της καθημερινότητας επιχειρηματιών και επισκεπτών.

Ομάδα Ανάπτυξης του «Εμπορίου & των Υπηρεσιών«, με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά):

 1. Κοϊνάκη Σοφία
 2. Κουγιουμουτζάκης Γιώργος
 3. Μπαλιοθιάρης Κωστής
 4. Περακάκη Αιμιλία
 5. Σουργιαδάκη Ελπίδα
 6. Χατζάκης Γεώργιος του Ιωάννη

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για το Εμπόριο & τις Υπηρεσίες μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1450697021539-1d4c7970-d62f

Οργάνωση Δήμου και Υπηρεσιών

Οργάνωση Δήμου και Υπηρεσιών

Οι Αιρετοί μαζί με τους υπαλλήλους του Δήμου οργανώνουν ομάδες εργασίας, σύμφωνα με τους άξονες ανάπλασης και ανάπτυξης. Συνεργάζονται με επιμελητήρια, το επιστημονικό δυναμικό της πόλης, τοπικούς συλλόγους, κρατικούς φορείς και κοινότητες, και αναλαμβάνουν, με την τεχνογνωσία και το όραμα τους, την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών πάνω σε ένα αναπτυξιακό στρατηγικό πρόγραμμα (MASTER PLAN).

Θέτοντας τα θεμέλια της « Πραγματικής Συμμετοχικής  Δημοκρατίας»:                                        

Στελεχώνουμε,αξιοποιούμε τις Δημοτικές υπηρεσίες και βελτιώνουμε τις συνθήκες εργασίας.

Το νεοσύστατο Γραφείο πολιτών με ηλεκτρονικές διαδικτυακές εφαρμογές, θα φροντίζει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας, τον έλεγχο και την επίλυση τους.

Δημιουργούμε γραφείο εξυπηρέτησης Δημότη για τους πολίτες που δεν έχουν δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Θεσμοθετείται 24ωρος αριθμός έκτακτης ανάγκης.

Επεξεργαζόμαστε Μνημόνιο συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας με το Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας και τον Αστυνομικό Σταθμό Μακρύ Γιαλού.

Επικαιροποιούμε όλες τις κανονιστικές αποφάσεις του Δήμου, που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ομάδα Ανάπτυξης της «Οργάνωσης Δήμου & Υπηρεσιών«, με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά):

 1. Αγγελάκης Γιώργος
 2. Δαμασκηνάκης Μανώλης
 3. Καπαράκης Μανώλης
 4. Μπαλοθιάρης Κωστής
 5. Νταραράς Ηλίας
 6. Τζιρβελάκης Ιωάννης
 7. Φανουράκη Κυμάκη Δέσποινα

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για τον Οργάνωση του Δήμου & των Υπηρεσιών μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1556266833262-a9033a0f-6e64

Αθλητισμός

Αθλητισμός

Ένα σημαντικό θέμα που πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε είναι ο αθλητισμός στον Δήμο μας, μαζικός και συλλογικός. Γνωρίζοντας πόσο απαραίτητη είναι η άθληση τόσο για τους μικρούς όσο και για τους μεγάλους, το πρώτο μέλημά μας είναι η συντήρηση, η αναβάθμιση και η νομιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλο το Δήμο Ιεράπετρας.

Η χρόνια φθορά και η γενικότερη παραμέλησή τους, φυσικά και δε συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού, ο οποίος στηρίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στο φιλότιμο και στις μεμονωμένες κινήσεις κάποιων ατόμων που ασχολούνται με το χώρο αυτό.

Ο σχεδιασμός μας και οι δράσεις μας αφορούν όλες τις αθλητικές δραστηριότητες και έχουν να κάνουν με συντήρηση, αποκατάσταση & αναβάθμιση των αγωνιστικών χώρων, την προώθηση αθλητικών εκδηλώσεων τοπικού, εθνικού αλλά και διεθνούς βεληνεκούς αλλά και την ανάδειξη της περιοχής μας ως προορισμό εναλλακτικού – αθλητικού τουρισμού.

Ομάδα Ανάπτυξης του «Αθλητισμού«, με την καθοδήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού Αντώνη Πετρά (με αλφαβητική σειρά)

 1. Αχλάτη Μαρίνα
 2. Παπαγεωργίου Μιχάλης
 3. Πατεράκης Γιώργος
 4. Τσιριντάνη Μαρία
 5. Χατζάκης Γεώργιος του Ιωάννη

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμά μας για τον Αθλητισμό μπορείτε να βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://www.dimosprotypo.gr/index.php/our-program/#1556266763608-c5a14afa-d257

Παρουσία του Συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο» στην εκδήλωση «Μέτρα πρόληψης και αποτροπής δασικών πυρκαγιών»

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού «Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο», παρευρέθηκαν στην ενημερωτική εκδήλωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας με Θέμα:

«Μέτρα πρόληψης και αποτροπής δασικών πυρκαγιών»,

όπου κατέθεσαν τις απόψεις και τις προτάσεις του συνδυασμού μας για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν αφορούσαν:

 • Την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.
 • Τον σχεδιασμό και την διεκδίκηση πόρων για υποδομές (συντήρηση αγροτικών δρόμων, αντιπυρικές ζώνες, υπόγεια κεντρικά δίκτυα σε Σελάκανο και Θρυπτή, κλπ).
 • Την συνεχή επαφή με τις τοπικές κοινωνίες και τις εθελοντικές ομάδες, καθώς και κίνητρα συμμετοχής των πολιτών (εξοπλισμός και δράσεις ενημέρωσης).

Η άμεση παρέμβαση στην έναρξη του φαινομένου είναι πολύτιμη, όπου με ένα μπουκάλι νερό μπορεί να προλάβουμε τα χειρότερα, όταν η πυροσβεστική μπορεί να χρειαστεί και 1 ώρα για να φτάσει επι τόπου!

Το 50% των δασικών πυρκαγιών είναι αποτέλεσμα αμέλειας, οπότε η σωστή και έγκαιρη πρόληψη είναι στο χέρι μας!