Πατερακης Τακης

Πατερακης Τακης

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Κατάγομαι από το Ορεινό και γεννήθηκα το 1969 στην Ιεράπετρα όπου και τελείωσα το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο. Αποφοίτησα από την σχολή των Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και κατά την διάρκεια των σπουδών μου εργάσθηκα σε μελετητική εταιρεία εκπόνησης πολεοδομικών μελετών και κτηματολογίου. Το 1997 εργάσθηκα στην εταιρεία Ιεράπετρα μπετόν Α.Ε. Από το 1998 έως και σήμερα έχω δικό μου τεχνικό γραφείο που ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή ιδιωτικών έργων. Διαθέτω μελετητικό πτυχίο για την εκπόνηση μελετών δημοσίου και αυτοδιοίκησης. Το 1998 και 1999 παράλληλα με το γραφείο μου εργάσθηκα στην Αναπτυξιακή Λασιθίου Α.Ε. της Νομαρχίας Λασιθίου με αντικείμενο την εκπόνηση μελετών σε Δήμους και Κοινότητες. Εχω λάβει μέρος τρεις φορές σε εκλογές του Τ.Ε.Ε και δύο σε αυτοδιοικητικές,το 1998 στον Δήμο Μακρύ Γιαλού και το 2006 στον Δήμο Ιεράπετρας. Από το 2006 έως το 2010 υπήρξα μέλος του Δ.Σ. της Δ.Ε.Υ.Α.Ιεράπετρας. Από το 2018 είμαι μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Μηχανικών Ν.Λασιθίου.

Χόμπι μου είναι ο αθλητισμός, το διάβασμα και η οικονομική μηχανική ανάλυση, όπου και έχω παρακολουθήσει τρία χρόνια διαδικτυακά σεμινάρια λαμβάνοντας και την αντίστοιχη πιστοποίηση.

Είμαι παντρεμένος με την Δέσποινα Ξομπλαράκη, εκπαιδευτικό και έχουμε δύο παιδιά, την Μιρένα και τον Γιάννη.

Πιστεύω στην οργάνωση της διοίκησης πάνω στη δομή και φιλοσοφία του συνεργασιακού μοντέλου, με την συμμετοχή της κοινωνίας.

Ο σύγχρονος Δήμαρχος πρέπει να είναι γνώστης της τεχνολογικής εξέλιξης και των νέων αναγκών που δημιουργούνται από αυτήν. Ένας άνθρωπος που να έχει όραμα, να μην είναι εγωιστής και αλαζόνας.Να ξέρει να ακούει, να συνθέτει,να ενώνει, να μην είναι εξαρτημένος από οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Δυναμικός και διεκδικητικός. Να γνωρίζει ότι δεν είναι αναγκασμένος να τα γνωρίζει όλα και να γνωρίζει τι δεν γνωρίζει. Μα πάνω απ’όλα να μην λογαριάζει το πολιτικό κόστος μπροστά στη λήψη αποφάσεων.

Στην πρόσκληση που δέχθηκα από τον κ. Πετρά Αντώνη να συμμετέχω στην ομάδα του και μέσα από τις μεταξύ μας συζητήσεις, είδα έναν άνθρωπο με αρκετά από τα παραπάνω χαρακτηριστικά, με τον οποίο ασπαζόμαστε την ίδια φιλοσοφία.

Τα προαναφερθέντα και η αγάπη μου για το Δήμο, με έκαναν να αποφασίσω θετικά στην πρόσκληση και να γίνω μέλος αυτής της ομάδας.

Βασικό μου πιστεύω: «Δως μου μέρος να σταθώ και ως και τη γη μπορώ να κινήσω» (Αρχιμήδης).

Για τον λόγο αυτό ζητάω/ζητάμε την ψήφο σας, ως τη βασική λίθο στήριξης, ώστε να διεκδικήσουμε μαζί αυτά που μας ανήκουν, να κάνουμε πράξη όσα περισσότερα μπορούμε, από αυτά που πιστεύουμε και έχουμε μαζί συζητήσει ότι μας αξίζουν, για να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό, σύγχρονο και εξωστρεφή Δήμο.

Άλλοι υποψήφιοι

Κοϊνακη Σοφια

Κοϊνακη Σοφια

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος
Χατζακης Γεωργιος του Μιχαήλ

Χατζακης Γεωργιος του Μιχαήλ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Ζερβακης Εμμανουηλ

Ζερβακης Εμμανουηλ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Λαμπρακη Κωνσταντινα (Ντινα)

Λαμπρακη Κωνσταντινα (Ντινα)

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος