Πετρας Αντωνιος

Πετρας Αντωνιος

Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράπετρας

Γεννήθηκα στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 1965. Γονείς μου ο Εμμανουήλ Πετράς, Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού, και η Rosseta Toscano από την Κατάνη της Ιταλίας, καθηγήτρια Φιλολογίας. Είμαι παντρεμένος με την Μαρία Αγγελάκη, κτηματομεσίτρια, και μαζί έχουμε αποκτήσει 4 υπέροχα παιδιά, την Ροζέτα, την Ιωάννα, τον Μάνο και την Κρυσταλλία.

Μεγάλωσα στον Πειραιά όπου και πέρασα τα περισσότερα νεανικά μου χρόνια. Στην Κρήτη εγκατασταθήκαμε οικογενειακώς το 1983. Μετά από ένα χρόνο ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κατάνης, από όπου αποφοίτησα το 1990. Κατά την διάρκεια των σπουδών μου ασχολήθηκα ενεργά με το Φοιτητικό κίνημα, ως ενεργό μέλος του τοπικού Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών, ενώ εκλέχθηκα και στο ανώτερο όργανο του Πανεπιστήμιου, ως αντιπρόσωπος των φοιτητών της Ιατρικής σχολής.
Μετά το τέλος της Στρατιωτικής μου θητείας υπηρέτησα ως Αγροτικός ιατρός στο Μύρτος της Ιεράπετρας και στο Κ.Υ. του Νοσοκομείου της Ιεράπετρας, όπου και παρέμεινα για δύο ακόμα χρόνια, ξεκινώντας την εκπαίδευσή μου στην ειδικότητα της Χειρουργικής. Ολοκλήρωσα την Ειδικότητα της Ωτορινολαρυγγολογίας το 1999 στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας. Κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής μου, αλλά και μεταγενέστερα, συμμετείχα σε πλήθος ιατρικών εργασιών, σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό ως ομιλητής, ενώ έχω πραγματοποιήσει πλήθος δημοσιεύσεων σε ιατρικά περιοδικά. Μιλάω άπταιστα Αγγλικά και Ιταλικά.

Από το 1999 εργάζομαι στην Ιεράπετρα, προσφέροντας τις υπηρεσίες μου ως ιατρός Χειρούργος Ωτορινολαρυγγολόγος. Έχω διατελέσει αντιπρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου, του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου και πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιεράπετρας.
Με τα κοινά ασχολήθηκα πριν από πέντε χρόνια. Μετά την εκλογή μου ανέλαβα Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, υπηρετώντας από την θέση αυτή με ιδιαίτερη αφοσίωση και μαχητικότητα το σκοπό μου. Οι στόχοι που τέθηκαν αρχικά υλοποιήθηκαν με την ολοκλήρωση σημαντικών έργων και με τον σχεδιασμό μιας σειράς από νέες τεχνικές μελέτες, ενώ δώσαμε την δυνατότητα να αποκτήσει ο Δήμος μας σύγχρονες λιμενικές εγκαταστάσεις, νέα λιμάνια και Μαρίνα.

Από την θέση μου, με την ιδιότητα του Εντεταλμένου Συμβούλου σε θέματα υγείας, συνεργάστηκα με τα μέλη της επιτροπής υγείας, διάφορους εθελοντικούς συλλόγους, την διοίκηση του Νοσοκομείου και το τμήμα κοινωνικής προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας του Δήμου, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό έργο. Υποστηρίξαμε τόσο την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της περιοχής, όσο και την ενίσχυση του εθελοντισμού, υλοποιώντας ενημερωτικές ημερίδες ιατρικής θεματικής, δράσεις προληπτικής ιατρικής σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες του τόπου μας, έχοντας την συμπαράσταση της Περιφέρειας Κρήτης, του Νοσοκομείου και ιδιωτών ιατρών του Δήμου μας. Πρωτεύοντας στόχος της επιτροπής ήταν η δημιουργία ενός συλλόγου που θα ασχοληθεί με την υποστήριξη και την αναβάθμιση του Νοσοκομείου μας, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα – με την καθολική συμμετοχή της Ιεραπετρίτικης κοινωνίας και την βοήθεια του Δήμου –ο στόχος αυτός υλοποιήθηκε με την ίδρυση του Συλλόγου φίλων Νοσοκομείου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει προσφέρει υλικοτεχνική υποδομή και σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό στο Νοσοκομείο μας.

Παραμένω άνθρωπος βαθιά δημοκρατικός, κοινωνικά ευαίσθητος, με έντονο το αίσθημα της αφοσίωσης στον σκοπό, στην αλήθεια και στο κοινό καλό. Πάνω από όλα, όμως, παραμένω οραματιστής, αισιόδοξος και ακούραστος. Αγαπώ την Πατρίδα μου και τον Τόπο μου, την Ιεράπετρα μας, τον τόπο που ζει η οικογένειά μου και άνθρωποι που εκτιμώ.

Ξεκινάω λοιπόν έναν όμορφο αγώνα, έχοντας δίπλα μου ικανούς συνεργάτες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται από την διάθεση τους για προσφορά, την τεχνική και γνωστική τους κατάρτιση, με σχέδιο και όραμα για την Ιεράπετρα που αγαπάμε, την Ιεράπετρα που θέλουμε, την Ιεράπετρα που μας αξίζει.

Άλλοι υποψήφιοι

Χατζακης Γεωργιος του Ιωάννη

Χατζακης Γεωργιος του Ιωάννη

Υποψήφιος - Δημοτική Κοινότητα
Τζιρβελακης Ιωαννης

Τζιρβελακης Ιωαννης

Υποψήφιος-Μακρύ Γιαλού
Πατερακης Γεωργιος

Πατερακης Γεωργιος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Κοϊνα Ζωη

Κοϊνα Ζωη

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος